Incident într-un avion cu peste 350 de oameni la bord. Mai multe persoane au fost rănite

Data publicării:
Air Canada boaing

ACTUALIZARE 13.51:

În urma turbulențelor, 21 de oameni, printre care şi trei copii, au fost răniţi şi se află acum în spital.

Timp de 45 de minute, cât a durat traversarea zonei, pasagerii au trecut prin momente greu de descris: obiecte şi oameni erau aruncaţi dintr-o parte în alta a avionului. Speriaţi, mulţi dintre pasageri au început să se roage.

Când te afli într-o astfel de situaţie, bineînţeles (că m-am gândit la ce este mai rău- n.red)! Când vezi că toate măştile de oxigen coboară. Am auzit mulţi oameni ţipând”, a declarat un pasager,

Îngrijorat. Pentru că nu ştii cât va dura. În plus, nu ştii dacă avionul poate face faţă unei situaţii atât de violente”, a adăugat un altul.

La început a fost în regulă, ceva normal, doar sus şi jos, şi dintr-o dată, mişcarea a devenit foarte violentă şi a început să ne zguduie pe toţi. Şi toate păturile pasagerilor au început să zboare”, a precizat un alt pasager.

Dintr-o dată, aeronava a luat-o în jos şi a fost înfricoşător. Fata de lângă mine dormea şi dintr-o dată a zburat prin aer”, a mărturisit o tânără.

Răniţii, între care trei copii, au fost transportați de echipele de salvare la spital. Oamenii se află în afara oricărui pericol.

Toţi sunt în afara oricărui pericol în acest moment. Cu toate acestea, şapte dintre pacienţi, toţi adulţi, au suferit leziuni musculare, răni la gât şi spate. Dar nu le este pusă viaţa în pericol”, a subliniat Stuart Brideaux, purtător de cuvânt serviciul de urgenţă

Reprezentanţii Air Canada spun că pasagerii care au răni cel mai probabil nu aveau centurile de siguranţă sau erau strânse necorespunzptor, deşi fuseseră avertizaţi că urmează o zonă cu turbulenţe.

Biroul de Securitate al Transporturilor din Canada este cel care va investiga incidentul. O echipă de specialişti este deja la Calgary unde va discuta cu echipajul Air Canada şi va analiza înregistrările datelor de zbor.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avionul companiei canadiene, un Boeing 777, transporta 332 de pasageri și 19 membri ai echipajului.

Air Canada anunță că mai mulți pasageri au fost spitalizați, dar nu precizează numărul exact al răniților.

Potrivit canalului public de televiziune, CBC, în jur de 20 de pasageri ar fi fost răniți.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri