Incident ruso-american în Marea Baltică

Data publicării:
suhoi 27 wiki

Suhoi-27 FOTO: wikipedia.org

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în condițiile în care sunt tot mai frecvente incidentele de acest fel între armata rusă și cea americană.

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un looping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanță de circa 30 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a denunțat într-un comunicat un incident care putea "să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" și "să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între țări".

Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie, tot în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook.

Moscova calificase drept o „provocare” decizia Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontierelor ruse din Marea Baltică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri