Incidente în oraşul Ferguson. Proteste faţă de arderea memorialului pentru tânărul de culoare împuşcat de un poliţist alb

Data publicării:
ferguson


Memorialul dedicat tânărului de culoare ucis în urmă cu o lună şi jumătate de un poliţist a ars ca o torţă. Autorităţile spun că incidentul este investigat, dar au sugerat că flăcările ar fi pornit de la lumânările lăsate aprinse. În schimb, mai mulţi locuitori din Ferguson cred că ar fi vorba despre un gest intenţionat. Drept urmare, sute de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere găsirea vinovaţilor.

Butoiul cu pulbere de la Ferguson. Barack Obama își întrerupe vacanța și anunță o anchetă a Departamentului Justiției

Poliţia se teme ca incidentul produs la memorialului lui Michael Brown să nu fie scânteia care să reaprindă protestele şi revoltele în Ferguson. Acestea au pornit la scurt timp după uciderea tânărului de culoare la 9 august şi au durat mai bine de două săptămâni.

Mii de oameni au cerut în stradă să se facă dreptate după ce Michael Brown a fost împuşcat mortal de politişti. Violenţele au escaladat după ce autopsia a arătat că tânărul a fost ucis cu şase focuri de armă, din care două trase în direcţia capului. Ciocnirile dintre poliţişti şi demonstranţi au dus la mobilizarea Gărzii Naţionale pe străzile oraşului şi au redeschis dezbaterea pe tema discriminării rasiale în Statele Unite.

Alertă în Missouri, la funeraliile tânărului de culoare împuşcat de un poliţist alb

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri