India: 20 de persoane au fost arestate după ce au încercat să oprească înmormântarea unui doctor mort de COVID-19

Data publicării:
profimedia-înmormântare asia
Sursa foto: Profimedia Images

Cel puțin 20 de persoane au fost arestate în sudul Indiei pentru că au intervenit violent să prevină înmormântarea unui doctor renumit care a murit din cauza COVID-19, transmite BBC. Oamenii care locuiau în vecinătate se temeau că îngroparea oamenilor decedați ca urmare a infectării ar duce la răspândirea virusului.

Prietenii și familia doctorului Simon Hercule au fost atacați duminică noaptea când au dus trupul său într-un cimitir din orașul Chennai.

Unul dintre prietenii doctorului a trebuit să-l îngroape, luni, la primele ore ale dimineții, în taină, fără ca membrii familiei să participe. Acesta a spus că neurochirurgul “nu merita sfârșitul ăsta”. “Nu au demonstrat față de de el nici măcar semnele elementare de umanitate. Chiar și soția și fiul său nu se puteau afla acolo pentru a-și lua rămas bun”, a spus doctorul Pradeep, pentru site-ul News Minute.

Presa locală a scris că o mulțime de aproape 20 de oameni i-a atacat pe prietenii și familia doctorului Hercule cu bețe și bastoane. Doi șoferi de ambulanță au fost și ei răniți în cadrul incidentului.

Poliția relatează că oamenii care locuiau lângă cimitir erau îngrijorați că îngroparea pacienților de coronavirus în vecinătate ar răspândi virusul.

Doctorul Pradeep a declarat că doctorul Hercules a continuat să-și facă datoria în timpul pandemiei în loc să stea acasă, și cel mai probabil a luat infecția de la unul dintre pacienții săi.

Ministrul Sănătății al statului indian Tamil Nadu a condamnat incidentul. “Ceea ce s-a întâmplat acestui doctor este condamnabil. Astfel de lucruri nu ar trebui să aibă loc pe viitor”, spune el.

Experții au spus că oamenii trebuie să fie mai conștienți de regulile privind îngroparea pacienților de COVID-19.

Ghidul Ministerului federal al Sănătății spune că îngroparea trupurilor victimelor de coronavirus este o procedură sigură, dacă sunt luate toate precauțiile. Acesta include instrucțiuni pentru cum să fie manevrate și ce fel de ritualuri pot fi efectuate.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri