India a devenit ţara care generează cele mai multe cazuri de COVID din lume. Numărul infecţiilor a depăşit 3 milioane

Data actualizării: Data publicării:
india migrare in masa profimedia
Foto: Bhuvan BAGGA / AFP / Profimedia Images

India a devenit, în ultimele trei săptămâni, ţara care generează cele mai multe cazuri de COVID din lume. Zilnic, în această ţară se înregistrează peste 50.000 de cazuri. În total, numărul cazurilor de coronavirus din India a trecut duminică de trei milioane, informează Agerpres.

Mai exact, India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, a raportat până în prezent 3.044.940 de infecţii, cu 69.239 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, a declarat Ministerul federal al Sănătăţii.

În topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de coronavirus, India se clasează pe locul al treilea, după SUA şi Brazilia.

Alte 912 persoane au murit, crescând numărul total de decese la 56.706, conform datelor afişate pe site-ul ministerului.

India a confirmat ultimul milion de cazuri în doar 16 zile, iar milionul anterior în 21 de zile, mai rapid decât SUA sau Brazilia.

Astfel, de 18 zile, India generează cel mai mare număr de cazuri noi zilnice din lume, cu peste 50.000 de cazuri noi în fiecare zi.

Pe măsură ce ponderea sa în totalul cazurilor mondiale a crescut, India a raportat şi aproape 2,2 milioane de recuperări. Oficialii Ministerului Sănătăţii au spus că rata de deces în India este cu 1,87% este mai mică decât a altor ţări grav afectate.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri