India a lansat cea mai grea racheta a sa de până acum, care cântărește cât 200 de elefanți

Data publicării:
racheta india

Agenția Spațială a Indiei a lansat cu succes cea mai grea rachetă construită în India până acum. Cântărind 640 de tone, racheta a fost lansată din Golful Bengal în Sriharikota, relatează BBC News.

Greutatea rachetei a fost comparată de presa locală cu cea a "200 de elefanți" sau a 5 avioane Boeing 747. Lansarea cu succes a rachetei va permite Indiei să devină independentă față de Europa în privința lansării sateliților în orbită, iar asta o va scuti și de cheltuielile enorme de până acum.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Racheta GSLV Mark III poate căra în spațiu sateliți grei de trei tone și are o înălțime de 43 de metri, fiind mai înaltă decât Statuia Libertății.

Cea mai grea rachetă din lume, Saturn V, concepută de NASA, a fost folosită între anii 1967 și 1973 și avea o greutate de 4 ori mai mare decât cea a rachetei lansate de India.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri