India: Au fost recuperate cutiile negre de la locul accidentului aviatic din sud-estul țării

Data publicării:
avion-prabusit-india-aterizare-ratata
Foto: Twitter/WIONews

Cutiile negre cu datele de zbor şi înregistratorul de voce din cabina de pilotaj au fost recuperate de pe aeroportul din Kozhikode, unde un avion al Air India care transporta 191 de pasageri şi membri ai echipajului s-a rupt în două în momentul aterizării, a declarat pentru Reuters o înaltă oficialitate a Directoratului General pentru Aviaţie Civilă, informează Agerpres.

Sâmbătă, autorităţile au anunţat că bilanţul victimelor este de 18 morţi şi 16 răniţi grav.

Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India Express s-a prăbușit la aterizare, vineri în jurul orei locale 19:00, în Kozhikode (Calicut), statul indian Kerala (sud-estul Indiei), relatează BBC. Avionul repatria indieni care rămăseseră blocați în afara țării din cauza pandemiei de COVID-19.

Avionul cu 190 de persoane s-au rupt în două la aterizare. Aeronava, un Boeing 737, venea de la Dubai, iar problemele au apărut în momentul în care a atins pista, pe o ploaie torenţială. Nu a mai putut frâna la timp, aşa că a depăşit marginea pistei şi a căzut de pe platoul pe care este situată aceasta, de la zece metri înălţime. Din fericire, nu a fost și un incendiu. Resturile avionului, plus bagajele pasagerilor, s-au împrăștiat pe zeci de metri.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri