Indonezia: Bilanţul erupţiei vulcanului Rokatenda a ajuns la şase morţi

Data publicării:
vulcan Rokatenda indonezia 5935935-AFP Mediafax Foto-STR 1

Mont Rokatenda, de pe insuliţa Palue, în provinica East Nusa Tenggara, continua duminică să arunce în atmosferă coloane de cenuşă de până la 600 de metri.

Activitatea rămâne intensă şi la niveluri periculoase. Nu avem, pentru moment, niciun semn de acalmie”, a declarat un oficial din cadrul Agenţiei indoneziene pentru Vulcanologie.

Vulcanul a erupt sâmbătă, proiectând pietre şi torente de lavă pe pante, până la plajă, omorând trei adulţi şi trei copii în timp ce dormeau, potrivit Mediafax.

Începând din octombrie, activitatea Rokatenda, unul dintre numeroşii vulcani indonezieni, s-a intensificat.

Salvatori indonezieni depuneau eforturi să evacueze aproximativ 2.000 de persoane care locuiesc în apropierea vulcanului, a declarat pentru AFP Eduardus Desa Pante, unul dintre conducătorii echipelor de intervenţie.

Operaţiunile se dovedesc dificile, deoarece drumurile sunt blocate de „covoare” de cenuşă, iar locuitorii ezită să îşi părăsească locuinţele, a declarat Bakri Kari, un membru al echipelor de salvatori.

Totul a fost ars de lavă. Oamenilor le era foarte frică şi plângeau. Ei voiau să se îndepărteze de vulcan, dar în acelaşi timp ezitau să îşi părăsească animalele şi casele”, a adăugat el.

Aproximativ 130 de persoane au fost evacuate spre Insulele Flores, duminică dimineaţa, la sud de Palue. Înaintea erupţiei, sâmbătă, aproximativ 2.000 de persoane erau deja evacuate, pe Palue rămânând, astfel, aproximativ 8.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri