Informații esențiale. Care este perioada de recuperare pentru cazurile severe de infectare cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
detaliu coronavirus Covid-19 reprezentare grafica
Reprezentare grafică a coronavirusului SARS-CoV2 Foto: Profimedia

Informaţii esenţiale despre coronavirus, date publicităţii recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Perioada de recuperare pentru cazuri ușoare este de aproximativ două săptămâni și de trei până la șase săptămâni pentru pacienții cu o formă severă sau foarte gravă a bolii. Conform datelor preliminare, timpul scurs între contractarea virusului şi instalarea simptomelor severe este, de cele mai multe ori, de o săptămână.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat luni că numărul de cazuri noi de coronavirus semnalate la nivel global în decursul ultimelor 24 de ore l-a depăşit cu mult pe cel al cazurilor depistate în China. 

În China, unde virusul a apărut la sfârşitul lui decembrie, numărul cazurilor continuă să scadă, a precizat directorul OMS, subliniind că 206 cazuri au fost raportate către această organizaţie duminică, reprezentând cel mai scăzut număr înregistrat după data de 22 ianuarie. Doar opt cazuri au fost semnalate în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În afara teritoriului Chinei, de la începutul epidemiei au fost semnalate 10.134 de cazuri în 61 de ţări. În ultimele 24 de ore, numărul de noi contaminări raportate în afara Chinei a fost de 1.906.

Pe 2 martie, la nivel global, au fost confirmate 88.948 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care au fost înregistrate 2915 decese în China continentală și 128 în afara statului asiatic, cele mai afectate țări fiind Italia și Iran, potrivit OMS.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri