Instanța a decis soarta studentului american arestat în Vietnam pentru proteste. Ce se va întâmpla cu tânărul

Data publicării:
student
Foto: Asia Sentinel

Un student american care a fost arestat în timpul unui protest din Vietnam, luna trecută, va fi eliberat și deportat în Statele Unite, a decis vineri instanța, la scurt timp după ce tânărul a fost trimis în judecată pentru „tulburarea liniștii publice”, relatează New York Times.

student
Foto: Asia Sentinel

Will Nguyen, absolvent al prestigioasei universități Yale, se alăturase protestatarilor care manifestau împotriva înființării unor zone economice speciale care ar fi permis un control mai mare al Chinei asupra teritoriului vietnamez.

Nguyen risca o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani. Însă instanța din Ho Chi Minh a decis că Nguyen, care este străin și și-a cerut scuze pentru acțiunile sale, trebuie să fie deportat imediat.

„Will este liber”, a scris sora sa într-un mesaj pe Twitter. Aceasta organizase o campanie de amploare pentru ca fratele său să fie eliberat.

Nguyen este originar din Vietnam. Familia sa a fugit din sudul Vietnamului în anii '70. El vizita orașul Ho Chi Minh și urma să devină absolvent al cursurilor de masterat de la Universitatea din Singapore.

El a postat mai multe imagini ale protestelor din Vietnam și s-a declarat mândru de manifestațiile pașnice. Ulterior, s-a alăturat protestatarilor.

Autoritățile l-au acuzat însă că le-a cerut polițiștilor să mute vehiculele cu care aceștia blocau calea protestatarilor, iar când ofițerii au refuzat, Nguyen s-a urcat pe o mașină și i-a îndemnat pe manifestanți să procedeze la fel.

Nguyen a fost reținut, iar un clip video postat pe rețelele de socializare îl arată pe tânăr cu fața plină de sânge, în timp ce este târât de polițiștii îmbrăcați în civili.

El va fi eliberat în curând și se va întoarce în Statele Unite, alături de famlia care a venit să îl susțină la proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri