Întâlnire Barack Obama - David Cameron: Alianţă împotriva ameninţărilor teroriste

Data publicării:
obama cameron crop

„SUA şi Marea Britanie stau împreună, naţiunile noastre sunt mai în siguranţă, oamenii sunt mai prosperi, iar lumea este mai sigură şi mai dreaptă. Marea Britanie este un partener indispensabil, iar David a fost, în mod personal, un partener nemaipomenit şi îi mulţumesc pentru prietenie”, a spus Barack Obama, preşedintele Statelor Unite.

La rândul său, premierul britanic a promis că ţara sa şi Statele Unite vor face front comun în faţa terorismului.

„Marea Britanie şi Statele Unite sunt în faţa unor pericole la adresa securităţii naţionale de la oameni care urăsc ceea ce reprezintă ţările noastre şi care sunt hotărâţi să ne facă rău. În săptămânile recente, am văzut atacurile oribile din Paris, Peshawar, din Nigeria. Lumea este îngrozită de aceste acte de terorism, dar nu vom fi singuri în această luptă. Ştim ce trebuie să înfruntăm şi cum vom câştiga”, a spus David Cameron, premierul Marii Britanii.

Aceeaşi hotărâre în ceea ce priveşte lupta contra terorismului a arătat-o şi liderul american.

„Ştiu că David este de acord cu mine atunci când spun că noi vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta Franţa să facă dreptate şi că ţările noastre vor colabora fără echivoc pentru a împiedica atentatele şi a destructura aceste reţele teroriste”, a spus preşedintele Statelor Unite.

Pe de altă parte, Barack Obama cere Europei să încerce să integreze mai bine comunităţile musulmane.

„Principalul nostru avantaj este că populaţia noastră musulmană nu are probleme în a se simţi americană. În anumite zone din Europa nu se întâmplă aşa. Acesta este, probabil, cel mai mare pericol căruia Europa trebuie să-i facă faţă”, a spus el.

De pe agenda discuţiilor dintre şeful guvernului de la Londra şi liderul de la Casa Albă nu au lipsit nici lupta împotriva Statului Islamic şi combaterea Ebola. Nu a fost uitată nici criza din Ucraina. Barack Obama şi David Cameron au pledat pentru menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei.

„În Europa, Rusia a ales să calce în picioare legile internaţionale şi să se amestece în afacerile unui stat suveran. Acest lucru ne ameninţă stabilitatea şi prosperitatea. Vom continua să punem presiune pe Rusia să rezolve acest conflict pe cale diplomatică şi, în acelaşi timp, vom continua să susţinem Ucraina pe calea reformelor, inclusiv cu asistenţă financiară”, a spus David Cameron.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri