Întâlnire Macron-Trump, cu o miză majoră: viitorul securităţii Europei

Data publicării:
Donald Trump Emmanuel Macron
WASHINGTON, DC - APRIL 23: U.S President Donald Trump (L) and French President Emmanuel Macron walk out of the White House before participating in a tree-planting ceremony on the South Lawn April 23, 2018 in Washington, DC. Trump is hosting Macron for a two day offical visit that will include dinner at George Washington's Mount Vernon, a tree planting on the White House South Lawn and a joint news conference. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Donald Trump a fost primit, astăzi, la Palatul Elysee de către șeful statului francez, Emmanuel Macron. Este una dintre puţinele bilaterale care au loc la Paris, unde preşedintele francez organizează mai multe evenimente pentru a marca 100 de ani de la semnarea Armistiţiului primului Război Mondial.

Nu este o întâlnire confortabilă pentru cei doi lideri. Nici nu coborâse bine din avion, că Donald Trump a scris pe Twitter, că ideea lui Emmanuel Macron pentru o armată europeană care să apere continentul de China, Rusia şi chiar de Statele Unite, este foarte insultătoare. Liderul de la Casa Albă a notat că statele europene ar trebui mai bine să cotizeze cât trebuie la NATO, pentru că americanii subvenţionează alianţa.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Împărtăşesc viziunea preşedintelui Trump în ceea ce priveşte o mai bună împărţire a poverii în NATO şi de aceea cred că propunerea mea pentru o apărare europeană este consistentă în acest sens pentru că înseamnă că mai multe capacităţi (militare, n.r.) europene sunt în NATO, pentru a prelua o parte din această povară.

Donald Trump, preşedintele SUA: Vreau să fiu corect. Vrem să ajutăm Europa, dar trebuie să fie corectă. Acum, mare parte din povara cheltuielilor este pe umerii SUA, aşa cum recunoaşte şi preşedintele şi înţelege şi că SUA trebuie să fie corecte mai întâi faţă de SUA .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri