Întâlnire Trump-Kim Jong-un. Reacția Rusiei

Data publicării:
lavrov - kremlin.ru

Anunţul referitor la o viitoare întrevedere între liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, posibil până la sfârşitul lunii mai, este „un pas în direcţia bună”, spune ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov.

lavrov - kremlin.ru
Serghei Lavro / Foto: Kremlin.ru

„Sperăm că această întrevedere va avea loc”, a adăugat Lavrov în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedintele Comisiei Uniunii Africane (UA), Moussa Faki, relatează AFP, citată de Agerpres.

„În mod sigur, avem nevoie de ea pentru a normaliza situaţia în Peninsula Coreeană”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse, în ultima zi a turneului pe care l-a desfăşurat în cinci ţări africane -Angola, Namibia, Mozambic, Zimbabwe şi Etiopia.

Donald Trump a răspuns pozitiv propunerii lui Kim Jong-un de a avea o întrevedere, iar această întrevedere ar putea avea loc până la sfârşitul lunii mai, a anunţat joi, la Washington, un înalt oficial sud-coreean, Chung Eui-yong.

Acest anunţ spectaculos a fost făcut la Casa Albă şi vine în urma unor contacte între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Kim Jong-un s-a angajat, de asemenea, să acţioneze în vederea „denuclearizării” Peninsulei Coreene şi a promis să se abţină „de la orice nou test nuclear sau de rachetă”, a declarat Chung Eui-yong, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui sud-coreean, care tocmai avusese o întrevedere cu preşedintele Trump şi mai mulţi oficiali americani.

Casa Albă a confirmat că Donald Trump a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un, locul urmând încă să fie stabilit.

Serghei Lavrov şi-a exprimat de asemenea mulţumirea în legătură cu organizarea unui summit intercoreean la sfârşitul lui aprilie, al treilea din istorie.

Angajate cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, luna trecută, această detensionare pe marginea dosarului nord-coreean s-a accelerat considerabil în ultimele zile. Ea vine după mai multe luni de război al declaraţiilor între Phenian şi Washington cu privire la fondul progreselor înregistrate de Coreea de Nord în programele sale nuclear şi balistic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri