Întâlniri importante la Kremlin. Rusia caută noi aliați

Data publicării:
putin zeman kremlin ru

Preşedintele Cehiei a fost singurul lider din Uniunea Europeană care a onorat invitaţia la Moscova. Retorica tot mai acidă a liderilor europeni împotriva Rusiei a fost principalul subiect de discuţie cu Vladimir Putin.

Domnule preşedinte, ştiţi că nu noi am iniţiat această răceală în relaţia cu Europa. Dar sper că graţie politicienilor ca dumneavoastră vom putea nu doar să restabilim relaţiile la nivelul anterior, ci să mergem mai departe de atât”, i-a spus Vladimir Putin oficialului ceh.

Preşedintele Milos Zeman a catalogat sancţiunile impuse Rusiei drept „o absurditate” şi s-a arătat încrezător că vor fi anulate în curând.

Politica e precum vremea. Poate să fie frig sau poate să fie cald, de asemenea. Omul se bucură dacă după frig vine căldura”, a spus președintele ceh.

Vladimir Putin a discutat şi cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon.

„Am putut să văd feţele mândre şi angajamentul puternic pentru pace nu doar al soldaţilor care au participat, ci şi al oamenilor care au urmărit şi care au luat parte la acest eveniment. Felicitări pentru abilităţile dumneavoastră de conducere şi pentru viziune!”, a spus el.

Printre cei invitaţi la discuţii la Kremlin s-a numărat şi preşedintele sud-african.

Preşedintele Vietnamului, ţară care este aliat al Rusiei de câteva decenii, a pledat pentru întărirea relaţiilor cu Moscova.

Am dori să consolidăm relaţia cu Rusia în viitor”, a spus Truong Tan Sang, preşedintele Vietnamului.

Moscova a accelerat eforturile de a relua relaţiile cu aliaţii săi din perioada sovietică, precum şi de a se apropia de ţări din Asia, Africa şi America de Sud, de când Occidentul a impus sancţiuni economice Rusiei, scriu jurnaliştii de la Reuters. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri