Intifada cuțitelor. Agent israelian, înjunghiat de o femeie

Data publicării:
femeie cutit 1

Unul dintre atacurile din Cisiordania a fost comis de o femeie, filmată în timp ce scoate din geantă un cuţit uriaş şi înjunghie un agent de pază israelian. Acesta a ripostat cu focuri de armă, iar agresoarea a fost grav rănită.

Incidentul, produs la sud de Ierusalim, în colonia din Beitar Illit, a provocat ciocniri între palestinieni şi soldaţii statului israelian.

Militarii israelieni au apelat la gaze lacrimogene ca să împrăştie mulţimea. Tot în Cisiodania, un alt israelian a fost rănit prin înjunghiere, iar un palestinian a intrat cu maşina într-un grup de israelieni, în apropierea unui baraj ridicat de armată în Nabluz. Patru oameni au fost răniţi, iar doi sunt în stare gravă. Grănicerii, aflaţi în apropiere, l-au împuşcat mortal pe şofer.

De la începutul lunii octombrie, când s-a declanşat această Intifadă a cuţitelor, 11 israelieni au fost ucişi în atacuri comise de palestinieni. Armata israeliană a ucis 72 de palestinieni, dintre care 43 erau pe punctul de a comite sau tocmai comiseseră atacuri.

Citiți și:

DIGIPEDIA. Israel. Înfruntând viitorul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri