VIDEO. Întrebarea care l-a blocat pe Mark Zuckerberg: „Puteți să repetați, să mă asigur că am înțeles?”

Data actualizării: Data publicării:
Mark Zuckerberg
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Senatorul democrat Maria Cantwell l-a pus în mare dificultate, aseară, pe fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, în timpul audierilor din Congres.

Mark Zuckerberg
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cantwell a vrut să afle dacă angajați ai Facebook au colaborat direct cu Cambridge Analytica, o companie care are legături cu Donald Trump, sau direct cu echipa de campanie a actualului președinte american în timpul campaniei electorale din 2016.

Află dacă te numeri printre cei peste 110.000 de utilizatori Facebook din România ale căror date au fost colectate de Cambridge Analytica

Iată cu s-a desfășurat discuția:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

CANTWELL: Mulțumesc, domnule Președinte. Bine ați venit, domnule Zuckerberg. Știți ce este Palantir (n.r. Palantir Technologies, companie din Silicon Valley, specializată în colectare și analiza de date)?

ZUCKERBERG: Știu.

CANTWELL: Sunt voci care vorbesc despre ei ca despre Stanford Analytica. Sunteți de acord?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu am auzit așa ceva.

CITEȘTE ȘI: Mark Zuckerberg: „Nu am conştientizat responsabilitatea enormă pe care o avem. A fost o mare greșeală”

CANTWELL: Ok. Credeți că cei de la Palantir i-au învățat pe cei de la Cambridge Analytica - așa cum spun rapoartele de presă ale Cambridge Analytica - cum să folosească aceste tactici?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu știu.

CANTWELL: Credeți că Palantir a colectat date de pe Facebook?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat.

CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat cu acțiunile Facebook după audierea lui Mark Zuckerberg

CANTWELL: Ok. Credeți că în timpul campaniei din 2016, în timp ce Cambridge Analytica oferea suport campaniei lui Trump prin Proiectul Alamo, au exista angajați Facebook implicați în acest schimb de informații și tehnici.

ZUCKERBERG: Doamnă senator, am oferit suport campaniei lui Trump în același mod în care oferim suport oricărei campanii sau regii de publicitate care ne cere ajutorul.

CANTWELL: Așadar răspunsul este da. Este răspunsul da?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, puteți să repetați întrebarea? Vreau să mă asigur că înțeleg exact ce întrebați.

CANTWELL: În timpul campaniei din 2016, Cambridge Analytica a lucrat pentru campania lui Trump și le-a rafinat tacticile. Au fost angajați Facebook implicați în acest proces?

ZUCKERBERG: Doamnă senator, nu știu ca angajați ai noștri să fi lucrat cu cei de la Cambridge Analytica, deși știu că am ajutat într-adevăr campania lui Trump per total, oferind suport în vânzări, în același fel în care facem și cu alte campanii.

CITEȘTE ȘI: Zuckerberg: Date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute şi altor companii, în afară de Cambridge Analytica

CANTWELL: Așadar, există o posibilitate ca ei să fi lucrat împreună în aceasta perioadă (n.r. angajați ai Facebook să fi lucrat împreună cu reprezentanți Cambridge Analytica, dar și cu persoane implicate în campania lui Trump). Poate vom afla în urma investigației pe care o faceți (n.r. Zuckerberg a spus că va face un audit să scoată la lumină toate detaliile legate de practicile Cambridge Analytica).

ZUCKERBERG: Doamnă senator, cu siguranță pot vorbi cu echipa mea să vă dea toate detaliile pe care eu nu le știu în acest moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri