Video. Întrebarea personală care l-a enervat pe Mark Zuckerberg

Data actualizării: Data publicării:
Mark Zuckerberg
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Foto: Guliver/ Getty Images

Fondatorul Facebook a dat explicaţii despre compromiterea datelor a peste 87 de milioane de persoane şi folosirea reţelei în scopul manipulării politice a utilizatorilor. El a promis că va investiga zeci de mii de aplicaţii şi că le va elimina pe cele care folosesc datele într-un mod nepotrivit, iar utilizatorii afectaţi vor fi informaţi.

Mark Zuckerberg a confirmat că Facebook cooperează cu echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016. El a spus că duce o luptă continuă cu ruşii care devin tot mai pricepuţi în exploatarea reţelor sociale.

CITIȚI ȘI: Ce s-a întâmplat cu acțiunile Facebook după audierea lui Mark Zuckerberg

Şeful celei mai mari reţele sociale din lume a spus că prioritatea sa este să se asigure că nimeni nu va mai folosi Facebook pentru a interveni în alegerile care au loc anul acesta în mai multe ţări. Tânărul miliardar din Silicon Valley a răspuns vreme de 5 ore la zecile de întrebări venite din partea senatorilor, care şi-au arătat îngrijorarea în ceea ce priveşte expunerea excesivă a vieţii private a utilizatorilor.

Dialog senatorul Dick Durbin - Mark Zuckerberg:

- Domnule Zuckerberg, aţi vrea să ne spuneţi numele hotelului la care aţi stat noaptea trecută?

- Mm... Nu.

- Dacă aţi trimis cuiva mesaje săptămâna aceasta, aţi vrea să împărtăşiţi cu noi numele persoanelor cărora le-aţi trimis mesaje?

- Nu, domnule senator, nu cred că aş vrea să fac publice aceste lucruri aici.

- Cred că despre asta este vorba: dreptul la viaţă privată, limitele dreptului la viaţa privată şi la cât de multe dezvăluiri în America modernă în numele, citez, "conectării oamenilor din întreaga lume"

Senatororul John Kennedy: Iată ce a încercat toată lumea să vă arate astăzi şi o spun delicat. Politica voastră de utilizare a datelor e de doi lei!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri