Întrebarea săptămânii. Ar trebui România să fie prezentă cu forțe armate în Afganistan?

Data publicării:
pandaru negrutiu ok

„Ar trebui România să fie prezentă cu forțe armate în Afganistan?", o întrebare la care răspund jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Pentru presa americană, o știre cu soldați care mor a devenit una banală, în presa americană dezbaterea e legată de intenția lui Trump de a retrage trupele, pentru că are an alectoral și asta vrea poporul, problema e că, dacă retrage trupele, există riscul să înflorească din nou terorismul și să ne trezim cu un nou 11 septembrie, o astfel de dezbatere trebuie să înceapă și în România: după ce pleacă americanii, noi ce mai facem acolo? Vom exporta democrație la Kabul? Vom combate terorismul? Noi nu suntem în stare să combatem teroriștii noștri de la Caracal, de aici", precizează jurnalistul Florin Negruțiu.

Claudiu Pândaru crede că „mai întâi ar trebui ca toate țările membre NATO ar trebui să dezbată serios această problemă a retragerii, terorismul nu afectează doar Statele Unite, orice țară poate să devină o țintă, iar când ești vizat de un atentat, calculele financiare ale prezenței armate nu mai sunt prioritare".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri