Galerie Foto Inundații pe cel mai lung râu din Asia: 140 de morți în China. Metropola Wuhan este în pericol

Data publicării:
WUHAN, CHINA - JULY 13: (CHINA OUT) A drone view of flooded Jiangtan park caused by heavy rains along the Yangtze river on July 13, 2020 in Wuhan, The water level at Hankou station on the Wuhan section of the Yangtze River has reached 28.77 meters, the fourth highest in history. (Photo by Getty Images)
Foto: GettyImages

Inundaţiile înregistrate în centrul şi estul Chinei s-au soldat deja cu cel puţin 140 de morţi şi dispăruţi şi ameninţă acum celebra metropolă Wuhan, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima oară în luna decembrie.

Oraşul cu 11 milioane de locuitori face parte din lista în creştere a oraşelor care urmăresc cu îngrijorare creşterea apelor fluviului Yangtze - cel mai lung din China.

Fluviul şerpuieşte prin ţară pe mai mult de 6.000 de kilometri şi se află astăzi la un nivel îngrijorător: a atins a treia cea mai mai înaltă cotă din istorie la Wuhan (centru), potrivit unui cotidian local citat de Agerpres.

Inundaţiile sunt frecvente în China în perioada verii. Ele afectează în special bazinul fluviului Yangtze, care traversează multe regiuni.

Ploile recurente înregistrate începând din iunie au inundat suprafeţe vaste din jumătatea de sud a ţării. Guvernul a recenzat până în prezent 141 de persoane decedate şi dispărute, 28.000 de case avariate şi circa 38 de milioane de persoane afectate în diferite grade de intemperii.

Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Intensificarea precipitaţiilor începând de săptămâna trecută a provocat însă o creştere bruscă şi îngrijorătoare a nivelului apelor.

În total, 33 de râuri au atins niveluri record şi au fost emise alerte pentru zonele din jurul a 433 de cursuri de apă, a anunţat luni Ministerul Apelor.

Înregistrările difuzate de mass-media în acest weekend au arătat scene impresionante, cu numeroase sate şi oraşe inundate, cu case cu un singur etaj scufundate până la nivelul acoperişului şi cu echipe de salvare care evacuează bărbaţi, femei şi copii în bărci gonflabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri