Inundaţiile secolului în Virginia de Vest

Data publicării:
inundatii si incendii sua getty

„Mi s-a spus că ultima dată când au văzut-o a fost atunci când cineva i-a aruncat o frânghie, după care n-au mai auzit nimic de ea...”

Într-o singură zi, în Virginia de Vest a plouat cât pentru trei luni. Efectele s-au văzut imediat: râurile au ieşit din matcă și au luat pe sus tot - maşini, case, copaci, oameni. Şuvoaiele au traversat zeci de oraşe şi au lăsat în urmă prăpăd, în timp ce mii de persoane s-au refugiat pe unde au putut.

Nu ne-am gândit niciun moment că va fi atât de rău. „

44 dintre cele 55 de districte din Virginia de Vest sunt afectate de inundaţiile de proporţii. O sută de case au fost distruse în totalitate şi 30 de mii au rămas fără curent electric, aşa că în ajutorul sinistraţilor au fost trimişi 500 de militari ai Gărzii Naţionale. În multe oraşe se mai ajunge acum doar cu ajutorul bărcilor, iar nivelul râurilor este cel mai mare din ultimii 130 de ani.

E apă mare peste tot, oamenii nu pot nici să plece, nici să vină. ”

Probleme serioase sunt şi în vestul Statelor Unite, unde peste o mie de pompieri californieni se luptă cu un incendiu uriaş. Flăcările au făcut scrum 150 de case şi 15 mii de hectare de vegetaţie şi nu există semne că înaintarea lor ar încetini.

„Nu mai am nimic... Doar el mi-a mai rămas, câinele meu...”

Localnicii privesc uluiţi cum flăcările le distrug casele, alimentate de vânt şi temperaturile ridicate. Mulţi dintre ei au timp să-şi ia doar strictul necesar, înainte ca locuinţele să le fie distruse. Iar situaţia este departe de a reveni la normal, fiindcă autorităţile au avertizat populaţia să fie pregătită pentru noi evacuări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri