Învestirea în funcție a lui Hugo Chavez a fost amânată

Data publicării:
09012013 20chavez-42762

Anunţul a nemulţumit opoziţia, care acuză Guvernul de încălcarea Constituţiei şi avertizează că refuzul de a convoca noi alegeri va arunca ţara într-o criză instituţională sau chiar în anarhie.

„Preşedintele ne-a cerut să anunţăm că procesul de recuperare post-operatorie se va prelungi până după data de 10 ianuarie, motiv pentru care nu se va putea prezenta în faţa Adunării Naţionale", a spus Diosdado Cabello, preşedintele Parlamentului.

În replică, opoziţia susţine că amânarea reînvestirii în funcţie a preşedintelui contravine Constituţiei şi consideră că Hugo Chavez nu mai este preşedinte, din moment ce mandatul său a expirat.

Hugo Chavez este internat de o lună în Cuba, unde a fost operat de cancer. Deşi nu a apărut în public de atunci, puterea insistă că preşedintele îşi îndeplineşte datoriile de şef de stat. Nu este clar însă dacă şi când îşi va reveni ori dacă va fi apt să conducă ţara. Misterul privind starea lui Chavez nu face decât să agraveze criza politică din Venezuela. Guvernul vrea să organizeze un miting uriaş în favoarea liderului socialist, în vreme ce opoziţia pregăteşte, la rândul ei, ample proteste de stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri