Invitația la ziua de naștere a unei adolescente a ajuns virală pe Facebook. Primarul orașului a interzis evenimentul

Data publicării:
katwijk, olanda
Foto: Shutterstock

O adolescentă de 15 ani din Olanda și-a invitat prietenii la ziua ei de naștere printr-un mesaj postat pe Snapchat. Însă după ce mesajul a ajuns pe Facebook, iar mii de alți necunoscuți au confirmat că vor participa la eveniment primarul din orașul Katwijk a anulat petrecerea, de teama unor revolte violente, scrie BBC News

katwijk, olanda
Foto: Shutterstock

Planurile adolescentei pentru ziua ei de naștere s-au transformat într-un adevărat coșmar când mesajul ei de pe Snapchat a fost postat pe Facebook, de către un amic. 

„Vineri, petrecere la mine acasă, toată lumea este binevenită. Dacă veți participa, vă rog să mă anunțați și să îmi spuneți dacă mai aduceți pe cineva”, a scris adolescenta pe Snapchat. 

Mesajul a ajuns apoi pe Facebook, a devenit viral și a început chiar să circule și pe WhatsApp, intitulat „Petrecere! În Katwijk”. 

În septembrie 2012, un caz asemănător a adunat în orașul Haren o mulțime de 4.000 de oameni, iar totul s-a transformat într-un protest violent, aplanat cu greu de forțele de ordine. Petrecerea fusese numită „Project H Haren”, după un film de la Hollywood despere o petrecere scăpată de sub control. 

Acum, primarul din Katwijk a interzis organizarea evenimentului, de teama unui nou protest violent, iar adolescenta s-a ascuns și nu mai iese din casă, de teama unor repercusiuni. 

„E ca un rollercoaster toată situația. Nepoata mea a fost mutată din casa în care locuiește și dusă în altă parte. Lucrurile au scăpat de sub control”, a spus unchiul adolescentei. 

În Katwijk locuiesc doar câteva sute de oameni, așa ca atunci când peste 8.000 de oameni au spus că vor participa, iar alți 20.000 s-au declarat interesați de acest eveniment, poliția și autoritățile locale au decis să acționeze. 

„Nu va fi nicio petrecere în Katwijk”, a spus primarul, adăugând că cei care vor merge vineri în orășelul olandez cu intenții rele vor fi opriți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri