Ipoteză cutremurătoare: Lunetiştii sirieni ţintesc copiii nenăscuţi din pântecele mamelor

Data publicării:
nott

Un joc macabru ar fi practicat în Siria, unde lunetiştii şi-ar testa îndemânarea ţintind copii încă nenăscuţi. Este mărturia tulburătoare a unui medic britanic care a lucrat ca voluntar într-un spital din Siria şi care afirmă că lunetiştii sunt răsplătiţi cu ţigări pentru îndemânarea lor.

După cinci săptămâni petrecute ca voluntar în Siria, doctorul David Nott s-a întors cu poveşti înfiorătoare despre cruzimea celor care luptă de ambele părţi ale baricadei. Potrivit medicului, invitat în studioul BBC, ar fi o practică obişnuită ca lunetiştii să îşi testeze îndemânarea luându-i în vizor pe cei mai fragili dintre civili: femeile şi copiii.

În fiecare zi primeam între 14 şi 16 oameni cu răni provocate numai de lunetişti. Toţi erau civili, toţi erau copii şi femei, iar dintre aceştia era un grup de opt sau nouă oameni împuşcaţi în anumite zone ale corpului. Părea să fie vorba de o anumită practică”, mărturiseşte David Nott.

Potrivit acestuia, lunetiştii stabilesc regulile unui joc macabru: în fiecare zi ţintesc o altă zonă a corpului. În unele zile, copiii femeilor însărcinate erau ţinta preferată.

Femeile însărcinate, mai ales cele în ultimele luni de sarcină, erau - în mod evident - uşor de depistat. Erau împuşcate în abdomen, prin uter. Pentru un medic, a opera astfel de pacienţi era unul dintre cele mai tulburătoare lucruri pe care le puteai face”, îşi aminteşte medicul.

Cel puţin 100.000 de oameni au murit până acum în conflictul sirian, indică ultimele cifre făcute publice de ONU. Alte peste 2,5 milioane de persoane sunt refugiate.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri