Irakul suspendă zborurile de pe două aeroporturi din cauza unor tiruri de rachete spre Siria

Data publicării:
Baghdad International Airport

  

Aeroportul din Bagdad.  FOTO: wikipedia.org

'Aviația civilă irakiană a decis să suspende toate zborurile la plecare și sosire de pe aeroporturile Erbil și Sulaymaniyya', începând de luni, ora locală 08:00 (05:00 GMT), a anunțat agenția într-un comunicat.

Această decizie a fost luată 'pentru a proteja pasagerii din cauza trecerii unor rachete de croazieră și bombardiere prin nordul Irakului spre Siria, provenind din Marea Caspică, Iran și Irak', a precizat aviația civilă.

Cele două aeroporturi vizate de această măsură sunt situate în regiunea autonomă a Kurdistanului irakian. Directorul aeroportului Sulaymaniyya, Tahir Abdullah, a confirmat că toate zborurile din și spre Bagdad, precum și cele provenind din sau având ca destinație țări vecine și europene 'au fost întrerupte'.

Rusia a început să lanseze atacuri aeriene în Siria la 30 septembrie, în sprijinul regimului președintelui sirian Bashar al-Assad. Vinerea trecută, Rusia a anunțat că a lansat 18 rachete de croazieră spre Siria de pe navele sale de război în Marea Caspică.

În același timp, o coaliție internațională condusă de SUA lansează atacuri aeriene în Irak și Siria împotriva unor poziții ale organizației jihadiste Statul Islamic (SI).Purtătorul de cuvânt al coaliției, colonelul Steve Warren, a indicat că aceste operațiuni, efectuate din august 2014, nu se află la originea suspendării zborurilor civile, măsură decisă de autoritățile irakiene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri