Iran şi Grupul 5+1 ar putea ajunge la un acord privind programul nuclear iranian

Data publicării:
iran nuclear weapons iaea

"Cred că este posibil să ajungem la un acord săptămâna aceasta, dar nu pot vorbi decât din punctul meu de vedere", a spus Zarif.

Reprezentanţii Iranului şi cei ai Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Rusiei, Chinei şi Germaniei (Grupul 5+1) s-au reunit la Geneva, pentru o nouă rundă de negocieri pe tema programului nuclear iranian.

Cu toate acestea, oficialii americani sunt dispuşi să aplice noi sancţiuni Iranului, după aceste negocieri, potrivit Reuters. Reacţia Statelor Unite vine după ce agenţia oficială de presă iraniană a publicat un comentariu în care apără dreptul Teheranului de a desfăşura programul nuclear şi chiar să îl dezvolte.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat că acceptarea de către marile puteri a propunerii Iranului privind criza nucleară ar fi "o eroare de amploare istorică".

"Această propunere ar permite Iranului să păstreze capacităţile de fabricare a armelor nucleare. Israelul se opune în totalitate. Cred că acceptarea acestei propuneri ar fi o eroare de amploare istorică. Trebuie respinsă imediat. Israelul îşi rezervă dreptul de a se apăra prin mijloace proprii", a declarat Netanyahu.

Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri