Iranul a capturat un nou petrolier străin în Golful Persic

Data publicării:
petrolier Marseille Dock Strike Impacts French Refineries
Foto: Gulliver/ Getty Images

Iranul a capturat un nou petrolier care aparține unei alte țări în regiunea Golfului Persic, a informat presa de stat iraniană, fără a oferi însă mai multe detalii despre originea acestuia, relatează site-ul postului BBC.

Presa iraniană a informat că forțele maritime ale Gardienilor Revoluției din Iran au capturat un petrolier care încerca să extragă combustibil pentru țările arabe, potrivit Mediafax.

Petrolierul ar fi transportat aproximativ 700.000 de litri de petrol. Toți cei șapte membri ai echipajului au fost reținuți.

Iranul a capturat un petrolier britanic, săptămâna trecută

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei.

Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan". Marea Britanie şi Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri