Iranul ameninţă că va distruge navele militare ale SUA din Golful Persic

Data publicării:
avioane F-18 pe puntea portavionului american Abraham Lincoln
Foto: Getty Images

Iranul va distruge navele de război americane, dacă acestea ameninţă securitatea Republicii Islamice în Golful Persic, a declarat comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat Teheranul în legătură cu „hărţuirea” navelor americane aflate în regiune, informează Agerpres.

„Le-am dat ordin forţelor noastre navale să distrugă orice forţă teroristă americană în Golful Persic care ameninţă securitatea navelor militare sau nemilitare ale Iranului”, a declarat generalul Hossein Salami la televiziunea de stat.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri, la câteva ore după ce Gardienii Revoluţiei au anunţat lansarea pe orbită a primului satelit militar al Iranului, că a ordonat forţelor navale ale SUA să distrugă vasele iraniene care hărţuiesc navele americane.

Preşedintele Trump a precizat ulterior că nu a modificat regulile privind folosirea forţei armate.

În urmă cu o săptămână, Pentagonul a acuzat Teheranul de „manevre periculoase” pe mare. Conform Washingtonului, 11 vedete rapide ale Corpului Naval al Gardienilor Revoluţiei Iraniene au trecut „la o distanţă extrem de mică şi cu mare viteză” de nave americane ce patrulau în Golf.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri