Iranul avertizează Israelul să oprească atacurile aeriene în Siria: Vom răspunde ferm, le vom da o lecție

Data publicării:
avion f-15 israel_GettyImages-2658122
Foto: GettyImages

Iranul a avertizat Israelul marţi că va exista un răspuns „ferm şi adecvat” dacă va continua să atace ţinte în Siria, unde Teheranul l-a sprijinit pe preşedintele Bashar al-Assad şi forţele sale în războiul lor de aproape opt ani cu rebelii şi militanţii, relatează Reuters.

Operations At Hatzerim Air Base
Foto: GettyImages

Israelul, care percepe Iranul drept cea mai mare ameninţare de securitate pentru el, a atacat în mod repetat ţinte iraniene şi ale miliţiilor aliate în Siria. În condiţiile în care în Israel vor avea loc alegeri în aprilie, Israelul este tot mai deschis în privinţa lansării de lovituri aeriene.

Într-o întâlnire cu ministrul sirian de externe Walid al-Moalem de la Teheran, secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Iranului, Ali Shamkhani, a declarat că atacurile israeliene au încălcat integritatea teritorială a Siriei şi sunt „inacceptabile”.

„Dacă aceste acţiuni continuă, vom activa unele măsuri calculate ca descurajare şi ca răspuns ferm şi adecvat pentru a-i învăţa o lecţie pe conducătorii criminali şi mincinoşi ai Israelului”, a declarat Shamkhani, citat de agenţia de ştiri Fars.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luna trecută că forţele israeliene vor continua să-i atace pe iranieni în Siria şi i-a avertizat „să plece de acolo” repede.

În ianuarie, avioane de luptă israeliene au lansat un atac asupra a ceea ce au identificat drept o ascunzătoare de arme iraniană în Siria.

„Guvernul sirian consideră că este datoria sa să menţină forţele de securitate iraniene pe teritoriul Siriei”, ar fi afirmat Moalem marţi, potrivit relatării unei media conduse de Hezbollah. La rândul său, Iranul a afirmat în mod repetat că va păstra forţe militare în Siria.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri