Iranul construiește o fabrică de rachete în Siria. Imaginile surprinse de un satelit

Data publicării:
iran

Un post israelian de televiziune a difuzat marţi un reportaj în care prezintă ceea ce susţine că ar fi o uzină aflată în construcţie, în nord-vestul Siriei, în care Iranul preconizează să fabrice rachete cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters, citat de News.ro.

Arutz 2 (canalul doi) a prezentat imagini surprinse, afirmă postul, de către un satelit israelian al locului respectiv, în apropiere de oraşul Baniyas, pe coasta Mării Mediterane, între Lattakia şi Tartus.

Autorii reportajului afirmă că structurile observate în acest loc par să semene foarte mult cu cele ale unei fabrici de rachete situate în apropiere de Teheran.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat săptămâna trecută îngrijorarea faţă de prezenţa sporită a Iranului în Siria, în paralel cu un recul al jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic. El a promis că Israelul va face ”tot ceea ce trebuie pentru a-şi asigura securitatea”.

Iranul a subliniat că programul său de dezvoltare a rachetelor nu încalcă rezoluţia ONU care-i interzice să pună la punct - pe o perioadă de opt ani - rachete balistice în care pot, eventual, să fie instalate focoase nucleare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri