Iranul se declară pregătit să răspundă oricărei acţiuni ostile din partea SUA

Data publicării:
portavion american
Foto: GettyImages

Iranul a anunţat luni că este pregătit să răspundă oricărei acţiuni ostile din partea SUA, dar a precizat că nu consideră o ameninţare semnificativă sosirea unui portavion american, săptămâna trecută, în zona Golfului, transmite Reuters.

Onboard The USS George H.W Bush - One Of The US Navy's Premier Warships
Foto: GettyImages

Portavionul USS John C. Stennis a intrat vineri în Golful Persic, punând capăt astfel unei absenţe îndelungate a portavioanelor americane în regiune pe fondul creşterii tensiunilor diplomatice dintre Washington şi Teheran.

„Prezenţa acestei nave militare este nesemnificativă pentru noi”, a declarat comandantul Forţelor navale iraniene, Habibollah Sayyari, citat de agenţia de presă ISNA.

„Nu îi vom permite acestei nave să se apropie de apele noastre teritoriale din Golful Persic”, a adăugat el.

Sayyari a menţionat, totuşi, că ţara sa este în stare de vigilenţă sporită pentru a contracara orice eventuale ameninţări. „Ei (americanii) nu au curajul sau capacitatea de a lua vreo măsură contra noastră. Avem suficiente capacităţi de a ne opune acţiunilor lor şi noi am reiterat ferm acest lucru”, a spus oficialul militar iranian.

Relaţiile dintre SUA şi Iran s-au tensionat începând din luna mai, când preşedintele american Donald Trump a anunţat că îşi retrage ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian şi a reintrodus sancţiuni asupra băncilor şi sectorului energetic din Iran.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri