Ironii acide la adresa Emiratelor Arabe Unite. Cum a arătat fotografia de la ceremonia pentru egalitate de gen

Data actualizării: Data publicării:
dubai media office
Foto: Dubai Media Office

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au fost ironizate pe rețelele de socializare, după organizarea unui eveniment pentru egalitatea de gen la locul de muncă, în cadrul căruia toate premiile au fost câștigate de...bărbați. De altfel, la eveniment nu a fost prezentă nicio femeie, scrie The Guardian.

dubai media office
Foto: Dubai Media Office

Diplomele și medaliile au fost acordate de șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite și liderul orașului Dubai. Premiile au fost acordate la mai multe categorii, printre care „cea mai bună entitate guvernamentală în sprijinul egalității de gen”, „cea mai bună autoritate federală pentru egalitatea de gen” și „cea mai bună inițiativă pentru egalitatea de gen”.

Premiile au mers către ministrul de finanțe, autoritatea pentru statistică, ministrul de resurse umane și autoritatea pentru competitivitate federală, toate reprezentate de bărbați.

Vicepremierul, care deține și funcția de ministru de interne, a fost premiat ca fiind „cea mai bună personalitate publică pentru egalitatea de gen” și pentru „eforturile” sale de a acorda concedii de maternitate în cadrul armatei Emiratelor Arabe Unite.

Mesajul postat pe Twitter de către autoritățile Emiratelor a fost luat însă în derâdere de către internauți, mai ales că șeicul a susținut că „femeile sunt un element central în definirea viitorului țării”.

„Este cumva acesta un cont de parodii?”, „Mulțumim pentru umorul neintenționat”, „V-au spart cei de la The Onion (n.r. site-ul de satiră) contul?”, „Wow, chiar au reușit să reprezinte diversitatea. Unul dintre acei bărbați este îmbrăcat în gri” - sunt doar câteva dintre mesajele ironice la adresa autorităților din Emirate.

Ulterior, Guvernul a publicat o fotografie de la eveniment, în care apar și cinci femei lângă șeicul Mohammed și ceilalți oficiali, însă nu este clar cine sunt acestea sau ce rol au avut ele în cadrul ceremoniei, în condițiile în care ele nu apar în nicio altă fotografie.

dubai media office 2
Foto: Dubai Media Office

Luna trecută, Emiratele Arabe Unite s-au situat pe locul 121 din 149 țări în ceea ce privește egalitatea drepturilor pentru femei și bărbați în lume, în raportul întocmit de World Economic Forum.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri