Islanda a decretat stare de urgență, după ce 2 persoane au contractat coronavirusul pe teritoriul ţării

Data publicării:
Man wearing mask against smog air pollution
Foto: GettyImages

Islanda a decretat stare de urgenţă vineri, după ce două persoane au contractat noul coronavirus pe teritoriul ţării, relatează Agerpres. Acestea sunt primele cazuri cunoscute în Islanda care nu au legătură cu călătoriile internaţionale.

Atunci când a anunţat vineri încă şase cazuri noi de coronavirus, Departamentul pentru Protecţie Civilă şi de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă a informat că, pentru prima dată, două din cele şase îmbolnăviri s-au produs pe teritoriul micului stat nordic, a relatat Iceland Monitor.

În Islanda au fost confirmate 43 de cazuri, în marea majoritate fiind vorba despre persoane care s-au infectat după ce au călătorit în Italia şi Austria.

Starea de urgenţă va include aplicarea unor reguli mai stricte privind prevenirea bolii la instituţii, dar nu va afecta publicul într-un mod semnificativ, a menţionat departamentul citat.

Situația în Italia

Numărul deceselor din cauza coronavirusul a crescut foarte mult în Italia în ultimele două zile: s-au înregistrat încă 90 în 48 de ore. Astfel că bilanțul total al morților a ajuns la 197.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut și el la aproape 4.700 de persoane! Printre cei infectați în Italia se numără și trei români, a confirmat Ministerul român de Externe.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri