Israel. Ambasadorii mai multor state din UE au fost convocați, fiind acuzați că sunt pro-palestinieni

Data publicării:
israelian

Ministerul israelian de Externe a spus că trimișilor li s-a spus că „poziția lor subiectivă continuă” este inacceptabilă, relatează BBC.

Joi, cele patru state din UE au convocat ambasadorii israelieni pentru a obiecta față de planurile de extindere a coloniilor din Cisiordania. Șefa diplomației UE, Catherine Ashton, a calificat coloniile drept „un obstacol în calea păcii”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că „a venit vremea să se termine cu ipocrizia și să se aducă puțină corectitudine în discuții”.

„UE ne cheamă ambasadorii din cauza construirii a câteva case. Când i-a chemat UE pe ambasadorii palestinieni pentru incitare la distrugerea Israelului?”, a întrebat premierul. 

„Această lipsă de echlibru nu face pacea să avanseze”, a mai spus Netanyahu. 

Săptămâna trecută, Israelul a anunțat că vrea să construiască 1.400 de locuințe în colonii israeliene din Cisiordania și Ierusalimul de Est. Circa 500.000 de israelieni locuiesc în mai mult de 100 de colonii construite de când Israelul a ocupat Cisiordania și Ierusalimul de Est, în 1967. Coloniile sunt considerate ilegale conform legii internaționale, dar Israelul dispută acest lucru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri