Israel: O polițistă înjunghiată, trei teroriști arabi uciși

Data publicării:
politie israel
Foto: Guliver/GettyImages

O polițistă israeliană a fost înjunghiată și rănită grav vineri în apropiere de Orașul Vechi din Ierusalim, iar trei presupuși atacatori au fost uciși, a informat poliția israeliană, citată de AFP.

politie israel
Foto: Guliver/GettyImages

O polițistă a fost grav rănită într-un atac la Poarta Damascului”, una din intrările în Orașul Vechi, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al poliției Micky Rosenfeld într-un comunicat.

„Trei teroriști arabi au fost uciși de unități de poliție, a adăugat el.

Potrivit poliției, doi agresori au deschis focul asupra unui grup de polițiști care a replicat, în timp ce al treilea a înjunghiat polițista aflată la câțiva metri depărtare, înainte de a fi împușcat.

Medici au afirmat că alte patru persoane au fost rănite în atac, dintre care două ușor și două moderat.

Atacul a avut loc într-un moment în care zeci de mii de palestinieni din Ierusalimul de Est și Cisiordania ocupată asistau la rugăciuni pe sit-ul moscheii Al-Aqsa, cu ocazia celei de-a treia vineri din luna sfântă a Ramadanului.

Teritoriile palestiniene și Israelul sunt scena unui val de violențe care, de la 1 octombrie 2015, a provocat moartea a 272 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez și a unei britanice, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

Majoritatea palestinienilor uciși sunt autori sau presupuși autori ai unor atacuri antiisraeliene, frecvent comise cu armă albă de tineri izolați.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri