Israelul a acceptat o încetare a focului de 12 ore în Fâşia Gaza

Data publicării:
gaza cladire bombardata palmier

Tot astăzi va avea loc şi o conferinţă la Paris, în care reprezentanţi ai Statelor Unite, Uniunii Europene, Turciei şi Qatar-ului vor încerca să găsească o soluţie la criza din Fâşia Gaza.

Vineri, palestinienii au lansat trei rachete asupra aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, interceptate, însă, de scutul israelian antirachetă.

Rachetele trase de Hamas au fost interceptate de rachetele israeliene şi au explodat în aer. Deşi nu au fost pagube, preţ de câteva minute, panica a pus stăpânire pe străzile şi pe aeroportul din Tel Aviv. Oamenii au fugit imediat la auzul sirenelor pentru a se pune la adăpost.

Lansarea rachetelor Hamas către Tel Aviv intervine după o noapte de violenţe în Cisiordania, unde sute de palestinieni au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza.

Manifestaţia a degenerat în lupte de stradă între militari şi palestinieni. Soldaţii au fost atacaţi cu pietre şi sticle incendiare şi au ripostat cu gaze lacrimogene.

Violenţele din Cisiordania au avut loc pe fondul amplei operaţiuni israeliene din Fâşia Gaza, declanşate acum aproape două săptămâni. Peste 800 de oameni, majoritatea civili palestinieni, au murit şi alţi cel puţin 4.000 au fost răniţi de la izbucnirea conflictului.

Oficialii israelieni acuză mişcarea Hamas că foloseşte civilii pe post de scuturi umane şi a promis că va continua operaţiunile militare în Fâşia Gaza pentru a distruge infrastructura mişcării islamiste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri