Israelul amenință că va răspunde cu o lovitură răsunătoare, în cazul unui atac iranian

Data actualizării: Data publicării:
JERUSALEM, ISRAEL - NOVEMBER 20: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at a right wing parties meeting on November 20, 2019 in Jerusalem, Israel. Israel may face third election after Benny Gantz and Benjamin Netanyahu struggle to form coalition. (Photo by Amir Levy/Getty Images)
Foto: GettyImages

Premierul interimar al Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că țara sa va răspunde dur unui posibil atac al Iranului, în contextul tensiunilor dintre Washington și Teheran.

„Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare”, a declarat prim-ministrul israelian, potrivit Mediafax, într-o conferință de presă la Ierusalim, după ce Iranul a lansat tiruri de rachete împotriva bazelor americane din Irak.

În aceeași conferință, Benjamin Netanyahu a afirmat că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât Israelul și l-a lăudat pe președintele american Donald Trump pentru autorizarea atacului care a dus la moartea generalului iranian Qassem Soleimani.

Netanyahu a explicat că Soleimani era vinovat pentru moartea a „nenumărați” oameni nevinovați și că a semănat „teamă, suferință și chinuri” zeci de ani.

Oficialul israelian a adăugat că Donald Trump ar trebui felicitat pentru faptul că a acționat cu rapiditate, îndrăzneală și determinare.

Miercuri dimineață, Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a amenințat că va ataca direct Statele Unite în cazul în care Administrația de la Washington ripostează la bombardarea bazelor irakiene. Aceștia au mai amenințat că vor ataca orașele Dubai din Emiratele Arabe Unite și Haifa din Israel. 

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri