Israelul bombardează sistematic Siria ca să împiedice influența Iranului în zonă

Data publicării:
avion
Foto: Guliver/GettyImages

Israelul va face tot ce îi stă în putință pentru a evita stabilirea unui fief iranian în Siria, a declarat joi ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, la câteva ore după ce a aviația israeliană a lovit cu rachete o bază militară siriană, informează Xinhua, citată de Agerpres.

avion
Foto: Guliver/GettyImages

Conform practicii guvernului israelian, care nu confirmă de obicei atacurile asupra unor ținte din țările arabe, ministrul nu a comentat direct bombardamentul. Ministerul sirian de externe a condamnat însă atacul și a acuzat Israelul că „repetă sistematic” astfel de acțiuni.

Într-un interviu acordat unui post de radio israelian, Lieberman a afirmat că Israelul „nu caută aventuri și nu dorim să fim atrași în acest conflict sau în altul”, dar „va face orice pentru a împiedica un coridor șiit între Iran și Damasc”.

Tot joi, la Berlin, președintele israelian Reuven Rivlin a avertizat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că milițiile libaneze Hezboollah susținute de Iran construiesc o infrastructură armată care „va obliga Israelul să reacționeze”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri