Israelul pregătește un atac împotriva depozitelor de arme chimice siriene

Data publicării:

Conform expertului Jeffrey Goldberg, premierul Benjamin Netanyahu a trimis de două ori reprezentanţi ai Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad) la Amman pentru a se coordona cu omologii iordanieni şi pentru a primi permisiunea statului vecin pentru o astfel de operaţiune, conform ziarului israelian Haaretz, citat de MEDIAFAX.

Surse din cadrul serviciilor de informaţii mi-au spus că drone israeliene supraveghează frontiera dintre Iordania şi Siria; în plus, arsenalul chimic sirian este supravegheat şi de avioane de recunoaştere americane”, afirmă expertul Jeffrey Goldberg.

Conform unor oficiali americani, Iordania pare să fi respins propunerea, motivând că „nu este momentul potrivit” pentru un astfel de atac.

Israelul poate efectua o astfel de operaţiune şi fără aprobarea Iordaniei, dar ar isca consecinţe pe plan regional.

Duminică, surse din cadrul serviciilor de informaţii occidentale citate de New York Times au declarat că sunt semnale privind noi activităţi la depozitele de arme chimice din Siria, existând riscul ca serviciile de securitate să utilizeze armamentul neconvenţional împotriva insurgenţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri