Israelul şi palestinienii vor avea negocieri directe cel puţin nouă luni

Data publicării:
BARACK OBAMA 5490506-AFP Mediafax Foto-MANDEL NGAN-1

 

Este vorba de începerea negocierilor directe în cadrul unui calendar de cel puţin nouă luni”, a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, potrivit Mediafax.

Vom face toate eforturile pentru a ajunge la un acord în această perioadă, dar nu este vorba de un termen limită, ci de un acord pentru a putea continua”, a insistat oficialul american.

Preşedintele american Barack Obama a salutat reluarea negocierilor israelo-palestiniene, apreciind că este vorba de un moment „promiţător”.

Partea cea mai dificilă abia urmează şi sper că atât israelienii, cât şi palestinienii vor aborda discuţiile cu bună-credinţă, cu determinare şi atenţie sporită”, a declarat Barack Obama.

La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Tzipi Livni, emisarul ţării sale la negocierile care vor fi reluate luni seara, la Washington, a anticipat că discuţiile vor fi „dificile şi problematice”.

Secretarul de Stat american John Kerry l-a numit pe Martin Indyk în funcţia de emisar al Washingtonului pentru medierea negocierilor dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană.

Numirea lui Martin Indyk, fost ambasador american în Israel, intervine în contextul în care luni va avea loc prima reuniune a reprezentanţilor Israelului şi Autorităţii Palestiniene din ultimii trei ani. John Kerry a îndemnat părţile participante la negocieri să caute „compromisuri rezonabile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri