Isteria burgerilor din carne de om din Carolina de Sud. Autoritățile au publicat rezultatul analizelor

Data actualizării: Data publicării:
DAIRY QUEEN
FOTO: Guliver/ Getty Images

Un lanț de fast-food din Carolina de Sud s-a aflat, timp de câteva zile, în centrul unui scandal uriaș, cu consecințe extrem de grave, după ce „o persoană” a înaintat autorităților federale o sesizare potrivit căreia burgerii vânduți aici ar fi făcuți din carne de om.

În urmă cu o săptămână, agenții federali au încercuit unul din restaurantele lanțului Dairy Queen, situat în Greenwood, descinderea fiind parte a investigației complexe desfășurate în urma sesizării care a declanșat numeroase teorii ale conspirației, relatează The Washington Post.

Agenții au ajuns și la locuința managerului, Saif Momin. Tot atunci acesta a declarat pentru The Index-Journal că un agent federal l-a informat că cineva s-a plâns că „burgerii sunt făcuți din carne de om”. Zvonurile au început să se răspândească și să ia amploare exact după declarația acestuia. Lucrurile au mers atât de departe încât un reporter de la The Index-Journal l-a contactat pe legistul șef din Greenwood și i-a cerut să confirme printr-o declarație oficială că în restaurantele Dairy Queen nu a fost folosită carne de om.

Citește și: Fast-food american închis după ce un angajat s-a filmat gătind un șobolan

„Nimeni nu m-a mai întrebat niciodată așa ceva. Nu am suspectat vreodată una ca asta. Vă spun cu toată sinceritatea că e pentru prima dată când aud de una ca asta și nu există niciun fundament real pentru aceste acuzații”, a declarat atunci pentru The Index-Journal Sonny Cox, legistul șef.

Rezultatul analizelor de laborator

Ulterior a sosit și rezultatul analizelor potrivit căruia burgerii de la Dairy Queen conțin exclusiv carne de vită. Cu această ocazia, compania a dat publicității și un punct de vedere, care a fost postat și pe pagina de Twitter a lanțului: „La Dairy Queen ne mândrim cu burgerii noștri făcuți din 100% carne de vită.”

Totuși, ancheta nu a rămas chiar fără niciun rezultat. Potrivit The Washington Post, două persoane riscă acuzații grave după ce FBI a descoperit transferuri neautorizate de capital.

Editare web: D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri