ITALIA. Mario Monti urmărește să devină din nou premier

Data publicării:
5493366 20afp 20mediafax 20foto 20vincenzo 20pinto 201-41062

Mario Monti va fi susţinut de mici formaţiuni de centru şi de organizaţii civice - Uniunea Democratică de Centru (UDC), Viitor şi Libertate pentru Italia (FLI), Asociaţia Creştină a Muncitorilor Italieni (ACLI), Alianţa pentru Italia (API) şi Italia Viitorului (IF).

„M-am întâlnit cu membri ai societăţii civile şi cu lideri ai partidelor. Am primit un consens amplu şi credibil pentru agenda mea”, a spus Monti, subliniind că problemele economice ale Italiei nu s-au încheiat.

„Nu voi înfiinţa niciun nou partid şi nu voi demisiona din funcţia de senator pe viaţă”, a spus Monti.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat acum o săptămână Parlamentul, deschizând calea alegerilor anticipate, care vor avea loc pe 24 şi 25 februarie 2013. "Am semnat decretul de dizolvare a Camerelor Parlamentului, o decizie care era previzibilă dată fiind situaţia actuală", a explicat, într-un comunicat, preşedintele Giorgio Napolitano.

Guvernul italian în exerciţiu, condus de premierul demisionar Mario Monti, a semnat decretul prin care stabileşte organizarea scrutinului parlamentar anticipat pe 24 şi 25 februarie 2013.

Premierul tehnocrat Mario Monti a demisionat după ce a pierdut sprijinul partidului lui Silvio Berlusconi - Poporul Libertăţii. Însă există din ce în ce mai multe apeluri pentru o revenire a lui Monti în fruntea unei coaliţii condusă de Mişcarea spre a Treia Republică, a patronului grupului Ferrari, Luca di Montezemolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri