Iurie Leancă: Republica Moldova nu mai nevoie de ajutor financiar de la FMI

Data publicării:
iurie leanca - mfax 1-1

Oficialul a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău, relatează UNIMEDIA

„Republica Moldova este interesată să conlucreze și mai departe cu FMI, deși nu mai avem nevoie de sprijinul lor financiar. Avem nevoie de un program ceva mai flexibil și în linii mari acum am ajuns la o înțelegere bună despre modul în care vom proceda mai departe”, a spus el.

„Primul program care l-am avut a fost unul care prevedea și oferirea resurselor financiare. Acum, slavă Domnului, avem rezerve suficiente la Banca Națională. Nu mai suntem în situația pe care am avut-o atunci când am preluat guvernarea de la comuniști. Acum avem mai mult nevoie de un program stand by care înseamnă altceva”, a declarat premierul.

O afirmație similară a fost făcută și de fostul premier Vlad Filat, în noiembrie. 

Ultima oară o misiune a Fondului Monetar Internațional și-a desfășurat lucrările în R. Moldova în perioada 19 – 24 iunie 2013. Atunci a fost prezentată și noua echipă a misiunii în frunte cu Max Allier, funcţionar în Departamentul European al FMI, care anterior a lucrat în cadrul delegației FMI în Ucraina.

Precedentul acord cu FMI a intrat în vigoare la 29 ianuarie 2010 și a expirat la începutul acestui an. În cadrul memorandumului FMI a alocat Moldovei 567 de milioane de dolari, dintre care 490 de milioane au fost transferați până în noiembrie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri