Sari la conținut
News Alert

Jack Ma, fondatorul Alibaba, a devenit cel mai bogat om din China

FOTO: Guliver/Getty Images

Alibaba a obţinut o sumă record de 25 de miliarde de dolari la listarea pe bursa din New York, compania ajungând la o valoare de piaţă de peste 200 de miliarde de dolari.

Jack Ma a lucrat ca profesor de limba engleză şi provine dintr-o familie săracă, în care tatăl nu câştiga mai mult de 40 de dolari pe lună. El a pus bazele gigantului Alibaba în urmă cu 15 ani, cu 60.000 de dolari.

Jack Ma a trecut în fruntea clasamentului celor mai bogaţi oameni din China, după ce l-a întrecut pe deţinătorul grupului de centre comerciale şi cinematografe Wanda, Wang Jianlin, a cărui avere este evaluată la 24,2 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

De altfel, fondatorul Alibaba ocupă locul 24 în clasamentele celor mai bogaţi oameni din lume întocmite de Forbes şi Bloomberg.

În China sunt 354 de miliardari în dolari, iar cinci dintre primii zece cei mai bogaţi oameni din China conduc afaceri din domeniul internetului şi al noilor tehnologii.

Astfel, în top 10 se regăsesc şi Pony Ma, deţinătorul furnizorului de servicii de internet Tencent (locul 5), Robin Li, fondatorul motorului de căutare Baidu (locul 6), Richard Liu, care a pus bazele competitorului Alibaba, JD.com (locul 9), precum şi Lei Jun, fondatorul celui de-al treilea mare producător de smartphone-uri din China, Xiaomi (locul 10).

Pe aceeași temă