Jacuzzi în celulă, seif, droguri și arme. Cum trăia „El Neto” în închisoarea din Mexic, de unde a evadat după un atac armat

Data actualizării: Data publicării:
el neto
„El Neto” era condamnat la peste 200 de ani de închisoare.

Șeful unei grupări mafiote, care fusese condamnat la peste 200 de ani de închisoare pentru răpire şi omucidere, a evadat în urma atacului asupra închisorii din Mexic în care au murit 19 persoane. Ernesto Pinon, cunoscut și sub numele de El Neto, șeful grupării cu același nume, ducea o viață de lux după gratii.

Potrivit BBC, acesta avea în celulă jacuzzi, televizor și chiar un seif plin cu bani. Ministrul Apărării din Mexic a declarat că 10 „celule VIP” au fost „descoperite” în timpul unei percheziții în închisoare.

De asemenea, poliția a mai găsit 16 kg de marijuana, 4 kg de metanfetamină și 1,5 kg de heroină, precum și mai multe arme.

Oficialii federali spun că statul Chihuahua, în care se află închisoarea, este de vină pentru lipsa de supraveghere, în timp ce oficialii din Chihuahua susțin că cererile lor de a îl muta pe El Neto într-o instituție federală cu un nivel ridicat de securitate au fost respinse.

În Mexic a fost declanșată o operațiune de amploare pentru a-i prinde pe deţinuţii evadaţi cu o zi înainte în timpul atacului împotriva unei închisori. Ministerul mexican al apărării, Luis Cresencio Sandoval, a declarat că 19 persoane au murit în timpul atacului din închisoare, printre care 10 gardieni, şapte deţinuţi şi doi atacatori, şi că 25 de persoane au evadat.

El Neto se afla în spatele gratiilor din 2009, condamnat la peste 200 de ani de închisoare pentru răpire şi omucidere, potrivit Parchetului statului Chihuahua. Bărbaţi înarmaţi mai încercaseră să-l elibereze în timpul transferului său după arestare. El fusese atunci rănit în atac.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri