Japonia, inclusiv Tokyo, ar putea fi afectată de cel mai distrugător taifun din ultimele 6 decenii

Data actualizării: Data publicării:
Typhoon Higibis Hits Japan
Foto: Guliver/GettyImages

Autoritățile nipone au recomandat evacuarea a sute de mii de persoane în condițiile în care regiunea centrală a Japoniei, inclusiv capitala țării, Tokyo, ar putea fi afectată în weekend de cel mai distrugător taifun din ultimele șase decenii, informează Mediafax.

Meteorologii niponi prognozează că taifunul Hagibis ar putea fi cel mai distrugător fenomen de acest fel după anul 1958, atunci când peste 1.200 de persoane au decedat în Japonia din cauza unui taifun masiv.

Mai multe autorități municipale au emis avize de evacuare pentru zonele cu risc deosebit, inclusiv unele aflate în regiunea capitalei Japoniei, Tokyo, a transmis postul public NHK, care a precizat că patru persoane au fost rănite, sâmbătă, în prefectura Chiba, la est de Tokyo, unde rafalele puternice de vânt au spulberat acoperișurile unor clădiri.

Două partide de la Cupa Mondială de rugby au fost anulate din cauza vremii

Magazinele și fabricile au fost închise în mai multe zone ca măsură de precauție, iar organizatorii Cupei Mondiale de rugby au anunțat, joi, că două partide au fost anulate pe motive de siguranță, din cauza taifunului.

Cupa Mondială de rugby nu este singurul eveniment afectat de taifunul Hagibis. Duminică va avea loc și Marele Premiu al Japoniei, pe circuitul Suzuka. Organizatorii Formula 1 au anunțat că au anulat toate cursele de pregătire și calificare programate sâmbătă.

Meteorologii prognozează că în zona de coastă pacifică a insulei Honshu, cea mai populată din Japonia, se vor înregistra valuri înalte, care ar putea provoca inundații și alunecări de teren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri