Joaquin Phoenix, interpretul lui „Joker”, a fost arestat la un protest pe tema schimbărilor climatice

Data actualizării: Data publicării:
Actorul american Joaquin Phoenix participă la un protest pe tema schimbărilor climatice la Washington D.C.
Foto: Guliver/GettyImages

Actorul american Joaquin Phoenix, care a câștigat recent „Globul de Aur” pentru cel mai bun actor într-o dramă, pentru rolul său din „Joker”, a fost arestat ieri, la Washington, după ce a participat la un protest în fața Capitoliului, pe tema schimbărilor climatice, informează CNN.

Pe lângă Phoenix, poliția l-a mai arestat și pe actorul Martin Sheen, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmul „Apocalypse now” sau serialul „Aripa de Vest”. În total, poliția a arestat 147 de protestatari. 

Protestul a făcut parte dintr-o serie de manifestații, intitulate „Fire Drill Fridays”, organizate de actrița și activista Jane Fonda. 

Joaquin Phoenix a ținut, cu ocazia acestui protest, un discurs în care i-a condamnat pe reprezentanții industriei cărnii și a produselor lactate pentru rolul pe care îl au în schimbările climatice, la nivel global.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Țara noastră trebuie să se trezească”, a spus Phoenix, cu acest prilej. 

„Până și Joker crede în schimbările climatice!”, a fost comentariul postării de pe Twitter în care e prezentat discursul lui Joaquin Phoenix.

Phoenix și Martin Sheen au fost arestați, alături de ceilalți protestatari, de poliția din Washington, sub acuzația  de „aglomerare, obstrucționare și incomodare a accesului pe treptele Capitoliului”.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri