Jucător croat, anchetat de FIFA după ce a scandat „Glorie Ucrainei!”

Data publicării:
croati

Internaţionalul croat Domagoj Vida este vizat de o anchetă a FIFA, el provocând o polemică după ce a apărut într-un filmuleţ în care spunea „Glorie Ucrainei!”. Totul s-a întâmplat după victoria din meciul contra Rusiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În filmuleţ, Vida apare alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”,iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

Domagoj Vida a declarat, pentru site-ul sports.ru, că a fost vorba de o glumă. “Ador poporul rus. A fost doar o glumă”, a afirmat el.

 “Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

La finalul prelungirilor, scorul partidei Rusia – Croaţia era 2-2, golurile fiind marcate de Cerişev ’31 şi Fernandes ‘115, respectiv Kramarici ’39 şi Vida ‘101.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Brozovici, Modrici, Vida şi Rakitici. Kovacici a ratat. Pentru Rusia au marcat Dzagoev, Ignaşevici şi Kuziaev. Au ratat Smolov şi Fernandes.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri