Jurnalist de origine palestiniană, despre atacul terorist din Paris: Este o acțiune organizată. Au fost manipulați oameni fanatici

Data publicării:
JURNALIST

Jurnalistul Ahmed Jaber spune că nu este vorba de islamofobie, ci despre niște interese private ale unor oameni „din lumea obscură”.

„Sunt niște oameni din lumea obscură care încearcă să lanseze anumite idei neadecvate. Problema este legată de niște oameni bolnavi, fanatici, indiferent de unde fac parte musulmani, creștini sau iudaici. Acest fenomen trebuie oprit. Lumea civilizată trebuie să rezolve problema sărăciei. Ceea ce se întâmplă în Franța, din punctul meu de vedere și al analiștilor arabi și străini, este o acțiune organizată și este vorba de niște oameni care au manipulat oameni sărăci și cu cultură minimă și redusă”, a spus Ahmed Jaber la Digi24.

Jurnalistul mai spune că teroriștii n-au avut niciun motiv, care să poată fi justificat, ci au folosit anumite pretexte invocate de cei care i-au manipulat, profitând de valorile credinței, culturii sau de anumite caricaturi, așa cum s-a întâmplat în cazul de față.

Ahmed Jaber a precizat că i se pare stranie această acțiune teroristă, referindu-se la conflictul palestiniano-israelian din Orientul Mijlociu și la poziția Franței.

Este pentru mine suspect că această acțiune murdară care a vizat trei lucruri libertatea, dialogul și egalitatea de șanse, vine după poziția Franței, creativă față de cauza palestiniană. Este straniu, după poziția președintelui Hollande să vină această acțiune teroristă organizată de oameni care au plătit niște oameni săraci cu duhul, înapoiați mintal”, a spus Ahmed Jaber.

„Este o zi tristă, important pentru noi ca jurnaliști e să spunem lucrurilor pe nume”, a conchis jurnalistul de origine palestiniană.  

CITIȚI ȘI:
Cine este „Charlie Hebdo”. Revista, vizată în trecut de mai multe amenințări
Je suis Charlie”, mesajul de solidaritate pe internet
VIDEO. Filmul atacului terorist de la Paris
ATAC TERORIST PARIS. Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă după masacrul de la Charlie Hebdo
Atacul de la „Charlie Hebdo”. Antrenați ca să ucidă – indicii că atacatorii erau profesioniști

ATAC TERORIST PARIS. Căutarea a doi dintre suspecți continuă. Le Monde: Șapte persoane au fost reținute

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri