Jurnalist saudit dispărut. Turcia publică imagini cu pașapoartele a 7 dintre cei 15 presupuși asasini

Data actualizării: Data publicării:
Autoritățile din Turcia au dat publicității noi informații cu privire la Jamal Khashoggi, jurnalistul dispărut în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Autoritățile din Turcia au dat publicității noi informații cu privire la jurnalistul dispărut în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Acesta ar fi fost asasinat în interiorul consulatului în doar 7 minute, de către o echipă de 15 saudiți care au aterizat în Turcia în aceeași zi și au plecat după câteva ore. Turcia a făcut publice copii după șapte dintre pașapoartele celor 15 saudiți, care au apărut deja la NBC News și în Washington Post.

Autoritățile din Turcia au dat publicității noi informații cu privire la Jamal Khashoggi, jurnalistul dispărut în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Citește și: Jurnalistul dispărut ar fi fost ucis și tranșat în 7 minute. Un înalt oficial ar fi ascultat înregistrarea morții lui Jamal Khashoggi

Numele și vârstele celor 7 se potrivesc celor publicate săptămâna trecută de ziarul turc Sabah. Oficialii turci spun că este posibil ca restul copiilor după pașapoarte, opt la număr, să fie făcute publice mai târziu. Cei 15 saudiți ar avea legături cu serviciile secrete de informații din Arabia Saudită. 

Publicarea pașapoartelor (Vezi FOTO aici) este un gest prin care Turcia încearcă să își dovedească acuzațiile la adresa Arabiei Saudite, care neagă în continuare orice implicație în dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi.

Surse citate de presa americană spun că Arabia Saudită ar pregăti un raport în care va recunoaște moartea jurnalistului, dar va încerca să își minimizeze implicarea, susținând că acesta a decedat în timpul unui interogatoriu care s-a terminat prost.

Președintele Donald Trump a declarat, marți, că a vorbit la telefon cu prințul saudit Mohammed Bin Salman și că acesta „a negat în totalitate că ar avea vreo cunoștință despre cele întâmplate”.

Tot marți, Arabia Saudită a livrat 100 de milioane de dolari în conturile SUA, pentru eforturile Washingtonului de stabilizare a unor regiuni din Siria eliberate de sub controlul organizației teroriste Stat Islamic.

Banii au intrat în conturile americane marți, chiar în ziua în care secretarul de Stat, Mike Pompeo, a sosit la Riad pentru discuții cu oficialii saudiți privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri