Jurnalistul american Danny Fenster, condamnat la 11 ani de închisoare în Myanmar, a fost eliberat

Data publicării:
danny fenster lucrand la laptop
Jurnalistul american Danny Fenster a fost condamnat la 11 ani de închisoare de regimul din Myanmar. Foto: Profimedia Images

Jurnalistul american Danny Fenster, închis din mai de junta militară din Myanmar, a fost eliberat din detenţie. Danny Fenster este transportat de la Yangon, unde era închis, în capitala Naypyidaw şi va fi expulzat.

"Veşti grozave. Am auzit că Danny Fenster a fost eliberat", a scris pe Twitter Sonny Swe, editorul revistei Frontier Myanmar, angajatorul jurnalistului american.

În vârstă de 37 de ani, jurnalistul a fost arestat în mai când încerca să părăsească ţara, iar de atunci a fost în detenţie în închisoarea Insein, din apropiere de Yangon.

Săptămâna trecută, el a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru incitare împotriva armatei şi asociere ilegală. El urma să compară marţi la un tribunal pentru terorism şi răzvrătire şi risca pentru asta închisoarea pe viaţă.

"Este cert că a fost eliberat, dar nu am intrat în contact cu el şi nu putem spune nimic pentru moment", a declarat editorul Sonny Swe, citat de Agerpres.

Myanmarul este în haos de la lovitura de stat militară din februarie care a înlăturat guvernul ales al fostei disidente Aung San Suu Kyi.

De atunci, peste 1.200 de civili au fost ucişi şi mii de oameni au fost arestaţi, între care zeci de jurnalişti, potrivit militanţilor pentru drepturile omului citaţi de ONU.

Presa este reprimată de junta militară, care încearcă să îşi consolideze controlul asupra informaţiilor, limitând accesul la internet şi anulând licenţele unor media.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri